Pages

Monday, August 26, 2013

C.O.M.L - Chapter 004 - Sekolah Menengah

2001, di SMK Kuala Krau...
TERKEJUT! dengan dak dak sekitar Kuala Krau..
Yela dulu sekolah rendah mana nak bergaul sangat dengan dak dak laen...
SMK ni sume ada, dak Cina, India dan Asli...
Nampak la skit bermasyarakat...

Aku berkawan dengan semua orang...
Suka sangat dapat tambah kenkawan...

Tapi....
Aku ada tabiat buruk...
adik adik, jangan ikut ya...

Apa dia perangai buruk tu?
Hurm... bergaduh laa...
Nak tunjuk kuat.... hohoho

2002, form 2...
bergaduh dah jadi rutin...
hari hari bergaduh...
sampai member sekampong pon nak bergaduh...
remaja, fikiran belum cukup matang... hohohoho

Bab gaduh ada satu peristiwa...
Time tu da nak balek da...
sesi petang...
biasa da nak balek baru ada perhimpunan....

sebelum perhimpunan tula aku gaduh...
ngan dak kelas sebelah...
aku yang mulakan dulu.... hahaha
mber aku Idham nama dia, turut membantu, sampai koyak baju dia, sian dia...
pastu, ntah macam mana cekgu Mizy nampak...
Cekgu Mizy? ya, abang aku... hadoi...

Apa lagi, kantoi sudaaa....
Masa perhimpunan kena rotan la takkan dapat hadiah pulak kan... heh...
Cekgu Singh, Penyelia Petang, yang sebat kitorang...
1st time kena sebat depan umum... biasa dalam pejabat atau bilik guru aje...
Padan muke....

kat uma, along cite kat abah...
kena marah lagi... hadoi... nasib badan....

2003, form 3..
sekejap aje aku kat SMK Kuala Krau...
pastu aku pindah sekolah...
ke SMK Cheras...

Mula mula masuk....
cam biasa la aku dengan poyo genster nye...
Samseng Pahang sudah mari........ heh

antara samseng kt sekolah tu nama dia Abon... dak vespa... heh
dia mula mula tegur aku...
"hey dak Grunge" aku ingat lagi kata katanye... hahaha

tp dia ok, tak kacau orang, cool... setakat buli buli sket... nama pon genster skula... heh

3Mawar, nama kelas aku...
Cekgu Matematik, Mustafa namanye, cam nama bapak aku....
dalam masa sama dia ni cekgu disiplin gak....muka bengis misai lebat...
selalu jumpa dia dalam bilik guru, ukur rotan dia... heh...

aku kena buli dengan dak dak kelas. Linda paling kuat buli aku... apa pon tabley


kat SMKC aka Sek Cap Kunci ni aku kurang bergaduh... taubat...
tapi kuat ponteng...

serong skula, perhimpunan dan kelas...
ari Isnin dan Jumaat adalah wajib di serong...
apa nak jadi laaa.... heh

biasa lepak medan selera depan skula tu...
kadang2 lepak uma Buk, Shahrol, Haris
lokasi lain, Time Square dan BB...

Serong punya hal, dapat kenal dengan awek kaki serong gak...
dak Bukit Permai...
Ayu, Sakinah, dan lain lain aku da lupe nama...
Ayu n Sakinah satu geng, dua dua pon aku kapel... haha gila jahat aku ni....
manakan tidak, aku tadak special gf kat skula aku tu...
bajet bajet la katakan... heh!

Cuma sekejap aje aku couple ngan minah Jepun ni... Sehari aje pastu clash.. Sebab dia dtg skula aku jap aje dalam sesi lawatan... *putus cinta :(


2004-2005, aku amik subjek SRT, Seni Reka Tanda...
kije dok maen design logo, hafal roda warna, buat signboard, tapi paling best, cat motor Fendy aka Ayam.
motor honda c70 dia kitorang cat kasi warna hijau pisang...

Ayam ni ketua tingkatan.. bajet bajet genster...
dia jugak lah kepala sampai satu kelas p serong kat Sungai Congkak...
apa punya ketua tingkatan daaa.... hahaha

Nila Fendi nye... nampak x muka poyo dia tu heh!


SPM...
result aku ok laa tade la teruk sangat....
cam gitu gitu aje, heh...

abeh SPM aku terus kije setahun...
tolong akak, Zymi kat kedai insurans n driving skul dia...

Bersambung.....

Abeh skula, kami tetap bersama...




C.O.M.L - Chapter 003 - Sekolah Rendah

Cari mana saye..... hohoho


Chapter 003

Aku mula masuk alam sekolah rendah pada tahun 1996, darjah 1.
di Sekolah Kebangsaan (F) Jenderak Utara.

Macam biasa hari-hari di sekolah macam dak dak laen...
Masih lagi dalam kepala nak maen n jumpe kenkawan..
Belajar jadi perkara nombor 2...

Cam dak dak laen gak, darjah satu blaja A B C 1 2 3 Alif Ba Ta la kan...

.......................................

1998, darjah 3...
da besar sket, kuat blaja da time ni...
cita cita nak lompat kelas, peperiksaan PTS...
siap masuk tusyen ni, kat umah cekgu Bastamam...
Tapi hampa, rezeki tidak menyebelahiku...

Its okay...
Tahun berikutnya, cam biasa... aku belajar dengan tekun..
hehehe....

2000, darjah 6...
Haa time ni kemuncaknya untuk sekolah rendah...
beberapa minggu nak exam UPSR, aku ditimpa kemalangan...
Ankle kaki kananku tersembol keluar masa maen bola, kat padang sekolah.
Ya, aku atlit kat sekolah, pemain sayap kiri untuk pasukan sekolah...
Hebat...

Petang kejadian, cam biasa aku main bola bersama kenkawan...
tapi time tu kitorang maen bersama geng geng orang besar, orang dewasa laa...
masa nak kelecek abang Din, dengan tak tersengaja dia terpijak kaki aku.

Aku ok time tu...
tapi bila aku tengok kaki aje, dengan buku lali yang tersembol keluar, sepantas kilat aku menjerit 'Allah! Allah! Allah!'

TAK PATAH...
tersembol keluar aje, menurut tukang urut, akan semboh dalam sebulan...
Masa UPSR aku p sekolah bertongkat...
keputusan exam? 2A 2B 1C
Hampa nak dapat 5A... :(

Papepon aku terus sambung belajar ke peringkat sekolah menengah...
2001 di Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Krau...

Bersambung...