Pages

Monday, August 26, 2013

C.O.M.L - Chapter 004 - Sekolah Menengah

2001, di SMK Kuala Krau...
TERKEJUT! dengan dak dak sekitar Kuala Krau..
Yela dulu sekolah rendah mana nak bergaul sangat dengan dak dak laen...
SMK ni sume ada, dak Cina, India dan Asli...
Nampak la skit bermasyarakat...

Aku berkawan dengan semua orang...
Suka sangat dapat tambah kenkawan...

Tapi....
Aku ada tabiat buruk...
adik adik, jangan ikut ya...

Apa dia perangai buruk tu?
Hurm... bergaduh laa...
Nak tunjuk kuat.... hohoho

2002, form 2...
bergaduh dah jadi rutin...
hari hari bergaduh...
sampai member sekampong pon nak bergaduh...
remaja, fikiran belum cukup matang... hohohoho

Bab gaduh ada satu peristiwa...
Time tu da nak balek da...
sesi petang...
biasa da nak balek baru ada perhimpunan....

sebelum perhimpunan tula aku gaduh...
ngan dak kelas sebelah...
aku yang mulakan dulu.... hahaha
mber aku Idham nama dia, turut membantu, sampai koyak baju dia, sian dia...
pastu, ntah macam mana cekgu Mizy nampak...
Cekgu Mizy? ya, abang aku... hadoi...

Apa lagi, kantoi sudaaa....
Masa perhimpunan kena rotan la takkan dapat hadiah pulak kan... heh...
Cekgu Singh, Penyelia Petang, yang sebat kitorang...
1st time kena sebat depan umum... biasa dalam pejabat atau bilik guru aje...
Padan muke....

kat uma, along cite kat abah...
kena marah lagi... hadoi... nasib badan....

2003, form 3..
sekejap aje aku kat SMK Kuala Krau...
pastu aku pindah sekolah...
ke SMK Cheras...

Mula mula masuk....
cam biasa la aku dengan poyo genster nye...
Samseng Pahang sudah mari........ heh

antara samseng kt sekolah tu nama dia Abon... dak vespa... heh
dia mula mula tegur aku...
"hey dak Grunge" aku ingat lagi kata katanye... hahaha

tp dia ok, tak kacau orang, cool... setakat buli buli sket... nama pon genster skula... heh

3Mawar, nama kelas aku...
Cekgu Matematik, Mustafa namanye, cam nama bapak aku....
dalam masa sama dia ni cekgu disiplin gak....muka bengis misai lebat...
selalu jumpa dia dalam bilik guru, ukur rotan dia... heh...

aku kena buli dengan dak dak kelas. Linda paling kuat buli aku... apa pon tabley


kat SMKC aka Sek Cap Kunci ni aku kurang bergaduh... taubat...
tapi kuat ponteng...

serong skula, perhimpunan dan kelas...
ari Isnin dan Jumaat adalah wajib di serong...
apa nak jadi laaa.... heh

biasa lepak medan selera depan skula tu...
kadang2 lepak uma Buk, Shahrol, Haris
lokasi lain, Time Square dan BB...

Serong punya hal, dapat kenal dengan awek kaki serong gak...
dak Bukit Permai...
Ayu, Sakinah, dan lain lain aku da lupe nama...
Ayu n Sakinah satu geng, dua dua pon aku kapel... haha gila jahat aku ni....
manakan tidak, aku tadak special gf kat skula aku tu...
bajet bajet la katakan... heh!

Cuma sekejap aje aku couple ngan minah Jepun ni... Sehari aje pastu clash.. Sebab dia dtg skula aku jap aje dalam sesi lawatan... *putus cinta :(


2004-2005, aku amik subjek SRT, Seni Reka Tanda...
kije dok maen design logo, hafal roda warna, buat signboard, tapi paling best, cat motor Fendy aka Ayam.
motor honda c70 dia kitorang cat kasi warna hijau pisang...

Ayam ni ketua tingkatan.. bajet bajet genster...
dia jugak lah kepala sampai satu kelas p serong kat Sungai Congkak...
apa punya ketua tingkatan daaa.... hahaha

Nila Fendi nye... nampak x muka poyo dia tu heh!


SPM...
result aku ok laa tade la teruk sangat....
cam gitu gitu aje, heh...

abeh SPM aku terus kije setahun...
tolong akak, Zymi kat kedai insurans n driving skul dia...

Bersambung.....

Abeh skula, kami tetap bersama...




1 comment:

  1. rindu zaman skola kte..
    serong g sg congkak dgn bdak 1 klas... mmg tbaikk..
    pape pon kte still together2 kn..

    ReplyDelete