Pages

Monday, November 25, 2013

C.O.M.L - Chapter 005 - Kolej

Abeh aje SPM, aku kije jap ngan akak aku Zymi, gelaran dalam keluarga, De.
Kije kat kedai insurans dia ngan driving skul...

Pastu aku sambung blaja di Cosmopoint. Sekarang da tuka nama, Kuala Lumpur Metropolitan University Colegge (KLMU).




Aku amik course Computer Graphic Design, bukan sbb minat melukis tapi aku nk meneruskan apa yg aku blaja kt SMKC tu, yang wat logo singboard sume tu... Antara lain, impian aku adalah nak memiliki syarikat advertising yang gah di Malaysia! Huhuhu....

2006 aku mula daftar dan bermulalah kehidupan aku sebagai dak kolej yang tekun blaja... Kat sini da tade serong serong da pasal dalam pala da pikir nak bayar loan PTPTN... Hahaha

1st kawan aku kenal, Acad nama dia, nama penoh da lupe... Tp tak silap ada 'Mi' kat belakang dia... Mase tu nak daftar... Pastu jiran dia, Fizal... Dowang ni dak Rawang... Kemudian masok kelas, kenal lah kenkawan yg lain... Aku ingat lagi geng aku mase tu, acad, fizal, momo and pojie (wangsa maju), haris (kajang)...

Aku... momo baju biru kanan tu, belakang dia yang kepala senget tu Fizal.


Ya, aku masih sama cam kat skula dulu, tadak gepren aka makwe... Kate dak tekun blaja, ne ada masa nak awek awek ni... Hahaha...

Tapi ada time kelas bergabung (sesetengah subjek, akan ada bergabung kelas) aku selalu gak usha minah ni... Name pon lelaki kan... Hik hik hik

Aku suke tengok dia sbb dia mcm cool aje.... Cute pon cute.... Tp that time aku tak penah tgk dia senyum....asyik masam je muka... Dah kenapa kan? Kata hati kecilku.... Tp dak ni memang tak banyak kawan laaa masa tu... Alone aje..... Yela takan dia nak senyum tetiba je kan... Huhuhu....

Dan apa lagi kt kolej time yang dinantikan ialah orientation... Aku nak gak usha dak senior ni hebat sgt ke dowang.... Hehehe tp dowang memang power beb! Aku respect kt dowang sbb aku tak kena buli teruk! Hahahaha... Mana tak nye kompom kompom la masing2 wat muka sepocen masa tu... Hurm eh lupe nk bitaw, ritu kitorang orientation kt kem Kemensah, Ulu Klang... Hehehe....



Tp masa nk p tu.....
Aku tgk minah yg aku dok usha tu pon join sekali!
Ini sudah baik.... Kata hati kecilku....
Tapi..... Rupenya2 mber aku si Momo ni kenal laa....
Ntah cane dia boleh kenala ntah.... Adoi potong line la mcm ni... Marah hati kecilku...

Tp takpe, aku tetap aku, tetap dengan cool..... Walau hati ada sikit calar... Hahhahaha....

Walau papepon kem tetap kena teruskan... Aku ingat lg antara nama senior aku yg stil skg kitorang masih ada contact, abang Syed, Ali, Amer dan kakak kakak yg cun yg aku lupe nama... Huhuhu

Dah nama pon senior, mesti la kena buli junior kan... Hurm... Ritu sbb hal kecik je kot, kitorang borak kuat-kuat, pastu kena marah... Pape ntah! Pastu kena rendam dalam sungai, jam 2 pagi! Pergh! Taleh bangun, selama sejam! Kecot sume sendi dibuatnya! Ggggrrrr......



Banyak aktiviti.... Flying fox, nightwalk, jungle tracking, n etc...
Thanks brother, sister! Im realy miss that moment...


















Hurm.... Time nak balek tula.....
Ntah mcm mana wujud kekuatan dalam diri ini...
'Apa num fon awak?

Maka dengan itu, bermula la aku sebagai lelaki romantik. Hahahaha...
Mula dengan sms, kemudian MySpace... Hari2 mengadap kalo x henpon, pc... Hohohoho... Oh im in love!

Hurm kesah kesah cinta aku tayah la cite kt public kt sini kot, malu tittew.
Hohohoho...
















Eh da nk abeh da aku study kt Cosmopoint....
before tu, untuk makluman semua, aku pernah memegang jawatan Ketua Biro Kesenian dan Kebudayan dalam Majlis Perwakilan Pelajar (MPP). hehehe.... saje je nak bitaw kegempakkan aku :p














Tp masa tu ada gak yg aku amik partime, coz kije...
Kije ngan abang Azha, Angah, kt restoran dia kt Kg Baru....
N dlm masa sama aku berniaga dim sum dan pau kt Danau Kota...

Kesah perniagaan Dim Sum dan Pau dalam chapter yang akan datang...

Nov 21, 2013, 11.05pm